Blockchain Bites: Ethereum 2.0 Beacon Chain Ships, Libra Rebrands, ‘Bitcoin’ Google söker upp

Ethereum 2.0 nådde en viktig milstolpe när dess “Beacon Chain” gick live. Vågen ”griper dagen” och ommärker till Diem. Googles sökningar efter “bitcoin” har fördubblats sedan förra månaden.

Översta hyllan

Coinbase <> MicroStrategy

MicroStrategy har avslöjat Coinbase som plattformen som genomförde sina $ 425 miljoner BTC-köp som satte MicroStrategy i bitcoinsamfundet. Tillkännagavs på tisdag avslöjade Coinbase MicroStrategys initiala investering på 250 miljoner dollar, som inträffade under en femdagarsperiod i augusti, kom via Coinbase Prime, börsens kryptomäklingsarm som bildades efter förvärvet av Tagomi i maj. Det följdes i september av ytterligare 175 miljoner dollar. MicroStrategy betraktas som det första börsnoterade företaget som konverterar en del av sina kassareserver till krypto.

Detaljhandelns intresse?

Google-sökningar efter “bitcoin”, en ofullständig mätning av populärt intresse för krypto, är på sin högsta nivå sedan juni 2019. Google Trends-data visar att sökningar är dubbelt så stora som förra månaden. Bitcoin satte ett nytt rekordhögt värde på $ 19,850 på måndagen efter att ha missat den tidigare livstidsnivån på $ 19,783 förra veckan. Kryptovalutan ökade med över 40% i november för att registrera sin största månatliga vinst sedan maj 2019. Marknaden är emellertid långt ifrån i ett tillstånd av detaljhandelsrohet sett i december 2017, när google-sökningen efter termen ”bitcoinpris” nådde sin topp. Uppgifterna kan validera analytiker som säger att årets demonstration främst drivs av ökat institutionellt deltagande.

Identitet förvärvad

En leverantör av identitetshantering som stöds av PayPal (PYPL), Foxconn och andra har förvärvats, för en oupptäckt summa, av det Nevada-baserade holdingbolaget Blockchains LLC. Tillkännagavs på tisdag föregår förvärvet före utgivningen av en plånbok som inte är värd som förväntas i april, säger Blockchains verkställande vice president Lee Weiss. “Vi nådde ut till Cambridge och hade diskussioner med dem, och det var tydligt att vi delade en gemensam etos”, sa Weiss. “Vi slutade med att göra en affär och transaktionen avslutades förra veckan.” Cambridge Blockchain-rektorerna Matthew Commons, Alex Oberhauser, Muthu Arumugam och företagets mjukvaruutvecklare kommer att gå med i Blockchains digitala identitetsteam.

Bitcoin-belöningar

BlockFi kommer att lansera ett bitcoin-kreditkort för användare att spendera fiat och belönas i krypto, under Q1 2021, enligt VD Zac Prince. På en marknad som är mättad med betalkort för bitcoinbelöning, tillåter BlockFi-alternativet människor att tjäna avkastning på sina bitcoininnehav genom konsumentutgifter utan att behöva spendera sin krypto. Visa fungerar som det kortutfärdande nätverket, Evolve Bank & Trust tillhandahåller Bank Identification Number (BIN) som gör det möjligt för BlockFi att ansluta till betalningsnätverket och Deserve hanterar betalningsflödestekniken. Belöningen tillbaka är 1,5% av fiat-inköpen, och bitcoin-användarna får deponeras på sina BlockFi-konton. Årsavgiften för kortet är $ 200.

Grip Diem

Libra Association, en 27-medlemsorganisation som är ansvarig för utvecklingen av en global stallkoin som skulle kunna starta igår, ommärker sig till Diem. Ansträngningen är till synes ett försök att distansera sig från det ursprungliga Facebook-ledda Vågen-projektet, som lovade en stablecoin med flera tillgångar men förstärktes av finansiella tillsynsmyndigheter världen över. Diem har också format sitt ledarskapsteam och bekräftar att en återlämnad version av libra, nu diem dollar, kommer att uppfylla godkännandet från den schweiziska tillsynsmyndigheten för finansmarknaden (FINMA). Diem VD Stuart Levey sa att det blockchain-baserade projektet är redo att lanseras på teknisk nivå.

Snabba bett

  • “TIS SÄSONGEN:” Bitcoin Tuesday “, en pjäs på Giving Tuesday, står i spetsen för kryptovälgörenhetsplattformen The Giving Block, med över 100 möjliga välgörenhetsorganisationer som accepterar kryptodonationer.
  • FRÅN LVMH: Ledger tog upp en legend för lyxvarumärken för att leda sin expansion av konsumentverksamheten.
  • NIVÅ UPP: Bitcoin-utbyte LVL, med stöd av Anthony Pompliano, Jimmy Song och Willy Woo, har tagit bort handelsavgifter för att kämpa med giganter inklusive Coinbase och Gemini.
  • RÄKTA AVGIFTER? Brady Dale bryter ner vad du behöver veta om bitcoin-handelsavgifter på PayPal, Robinhood, Cash App och Coinbase.
  • KOLKOPIERING: Stablecoin-pionjären Uphold påstår sig ha lanserat den första handeln med koldioxid, som representerar ett certifierat mått på koldioxid.
  • Fängelsetid: De bästa operatörerna av PlusToken-bedrägeriet på 14,8 miljarder yuan (2,25 miljarder dollar) är på väg till fängelse i upp till 11 år efter att de har funnits skyldiga till bedrägeri för investerare.

Market intel

Gruvintäkter

Aktieägare i börsnoterade bitcoin-gruvföretag hade rekordmånadersvinster då den ledande kryptovalutan nådde en ny rekordhög måndag morgon. Riot Blockchain (RIOT) slutade november med en 160% vinsthandel på 8,45 $ per aktie. Marathon Patent Group (MARA) steg över 190% i november, företagets största månatliga procentuella vinst, en ökning med över 600% hittills. Gruvtillverkaren Canaan (CAN) avslutade november med en rekordhög vinst på nästan 140%, med sina amerikanska depåbevis som handlade till $ 4,99 vid måndagen.

På spel

Eth 2.0

Utvecklingen av Ethereum 2.0 passerade en stor milstolpe idag, eftersom blockkedjans skeletsystem stiger. Klockan 12:00 UTC-tisdagen gick Beacon Chain, ryggraden i en helt ny skalbar blockchain, live.

Ethereum 2.0 avser att lösa de svåråtkomliga problemen med skalbarhet som plågade den första generationens blockchain för allmänt ändamål, nu värt cirka 70 miljarder dollar.

Genom att skifta till konsensusbevis, snarare än att arbeta som pionjär av Bitcoin, och introducera en mängd andra kryptografiska lösningar, syftar Ethereum 2.0 att överträffa betalningsnätverk som PayPal och Visa, rapporterar CoinDesk Will Foxley.

Den fleråriga Ethereum-uppgraderingen började 2015, men gick för fullt gas i år. Dagens lansering avslutar “fas 0” av Ethereums övergång till konsensusmekanism.

Trots kroniska genomströmningsproblem och höga avgifter har Ethereums uppmaning att bli “världsdatorn” redan lockat mest antal engagerade blockchain-utvecklare. Eth 2.0 är till synes inte annorlunda när det gäller samhällsengagemang.

”Lanseringen av # Eth2 Beacon Chain är kännetecknande för det framväxande etoset med öppen källkod som i första hand lockar så många till Ethereum. Mer än 27 000 validerare från hela världen deltar nu i den nya # Eth2-konsensusmodellen, ”twittrade grundaren av Ethereum-inkubatorn, ConsenSys Joseph Lubin.

“Lanseringen av Beacon Chain är en enorm prestation och lägger grunden för Ethereums mer skalbara, säkra och hållbara hem”, berättade Ethereum Foundation-forskaren Danny Ryan till Foxley i ett e-postmeddelande. “Det finns fortfarande mycket arbete att göra, men idag firar vi.”

Som Ryan noterade är utvecklingen långt ifrån över. Chef för de tekniska utmaningarna som Eth 2.0-utvecklare måste montera är att bryta PoS Ethereum-blockkedjan i flera datauppsättningar som kallas “shards” och att använda Rollups, en genomströmningslösning för decentraliserade applikationer.